Wat doe ik?


Mensen voelen zich gelukkiger en functioneren beter in een mooie omgeving die bij hen past. Mijn producten dragen hier aan bij. Het ontwerpen en maken van unieke meubels op maat is mijn grote passie.

Van belangrijke invloed op het ontwerp van mijn meubels, zijn niet alleen mijn ideeën, maar ook de huisstijl, hobby’s, smaak en levensvisie van mijn klanten. Juist zij bepalen het persoonlijke karakter van een meubel. Dit vind je bijvoorbeeld terug bij de boekenkast eiken-rvs waar de naam van de opdrachtgever in terug te vinden is. Ik zoek hierbij steeds naar de ideale balans tussen functie en uiterlijk. Ik beschouw het als een uitdaging om hierbij te zoeken naar niet voor de hand liggende materiaalcombinaties en originele verbindingen in de constructie. Zoals bij de tripelslaper lariks-staal waar ik originele klemverbindingen heb gebruikt om de stalen buizen in het rondhout te bevestigen.

Graag combineer ik hout met andere materialen, zoals roestvast staal, glas en kunststof. Ik gebruik de materialen zodanig dat de uiterlijke kenmerken tot hun recht komen en ze herkenbaar blijven. Denk hierbij aan de vlammen in het hout, de glans en veerkracht van metaal en het transparante van glas.

Al doende ontstaat een uniek en duurzaam meubel, dat van ontwerp tot aflevering door mij verzorgd is. Restauratie of aanpassingen aan bestaand meubilair en interieur zijn ook mogelijk. Mocht u behoefte hebben aan technisch advies of een vrijblijvende offerte neem dan gerust contact op.

Willem Bierens met hond James